dimecres, 23 de setembre del 2009

Les dones bíbliques




















Maria Magdalena

Maria Magdalena apareix al llibre del Nou Testament. Apareix a l'Evangeli de Pere com a testimoni de la resurrecció de Jesús; a l'Evangeli de Felip se la considera companya de Jesús.


Era mare de Jaume el menor, Josep i Salomé, i la distingida deixeble de Jesus de Natzaret.



Història del personatge:

El seu nom fa referència al lloc de procedència Magdala. L'evangelista Lucas la considera una de las dones que juntament amb el apòstols acompanyaba a Jesús per Galilea.

Després de l'enterrament i embalsament del cos diví, va ser la primera persona a la que Jesús se li va mostrar una vegada que va resucitar.

Des del punt de vista d'algunes persones de l'esglèsia, la identifiquen com la pecadora homónima que va ungir els peus de Jesús a casa del fariseu, tot i que alguns historiadors religiosos creuen veure en aquesta dona la figura de Maria de Betania.


Simbolització:

Aquest personatge representa no només la resistència en el sentit de servir als altres,sino també pensant en un canvi radical de la realitat.



Representacions artístiques:



Maria Magdalena,de Tiziano












Judith

Era una heroina hermosa, rica i viuda amb la que ningú tenia mai res en contra. Sempre es vestia amb l'hàbit de penitencia i sovint estaba en deju. És un personatge destacable per la seva actitud i la seva manera de parlar, que apareix al llibre de l'antic testament.



Història del personatge

Judith,filla de Merari, va ser una heroina bíblica hebrea que va alliberar la ciutat de Betulia de les tropes de Nabucodonosor, tallant-li el cap al general d'aquesta ciutat.


Simbolització:

El personatge de Judith representa la causa de Déu,identificada amb la de la nació.



Representacions artístiques:

Judith decapitant a Holofernes, de Carvaggio



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada