dijous, 15 d’octubre del 2009

Poderosa Afrodita


Després de veure aquesta interessant pel•lícula de Woody Allen, ens entretindrem a fer uns exercicis per relacionar-la amb el tema del teatre grec i analitzar les seves característiques. Aquí teniu les propostes:

- Buscar a Internet referències sobre la pel•lícula (fitxa tècnica, crítica,…)


Fitxa Tècnica


Títol~ Poderosa Afrodita
Direcció~ Woody Allen
Producció~ Robert Greenhut, Helen Robin i Thomas Reilly
Guió~ Woody Allen
Fotografia~ Carlo DiPalma
Repart~ Woody Allen, Helena Bonham Carter, Mira Sorvino, F. Murray Abraham, David Ogden Stiers, Jimmy McQuaid, Olympia Dukakis, Danielle Fernald i Michael Rappaport
Pais~ Estats Units
Any~ 1995
Gènere~ Comedia
Duració~ 95 minutos


Poderosa Afrodita és una comèdia escrita, dirigida i protagonitzada per Woody Allen. El guió s'inspira en els mites grecs d'Èdip i Pigmalió i, incorpora algunes de les convencions i tòpics d'una tragèdia grega, a més de personatges tràgics, com ara Cassandra i Tirèsies, entre d'altres.




Resum de l'argument

El periodista esportiu novaiorquès Lenny Weinrib, (interpretat per Woody Allen), acaba cendint devant el caprici d'Amanda, la seva ambiciosa esposa, d'adoptar un nadó. Max resulta ser un nen prodigi, cosa que a Lenny li desperta una morbosa curiositat sobre el seu origen. Com un heroi tràgic Lenny s'obsessionarà a descobrir la identitat de la mare biològica a la qual ell s'imagina com a una dona de gran talent. Mentretant Amanda té una aventura i el seu matrimoni trontolla.

Tot i que la prudència (personificada en el cor tràgic) li aconsella de no embrancar-se a escatir la veritat, Lenny persisteix en la seva rocambolesca recerca de la mare de Max, que efectivament resulta ser una dona excepcional. Linda és una noia escultural però més aviat curta de gambals que treballa com a actriu porno a temps parcial i que té com a ocupació principal la prostitució.

Horroritzat, Lenny decideix ajudar-la a canviar de vida, fet que l'obligarà a enfrontar-se al seu macarró i a utilitzar el seu enginy per trobar-li un marit adient. Mentretant Linda queda embarassada de Lenny. Com en una tragèdia grega i quan tot està d'allò més embolicat, apareix com un deus ex machina un individu capaç d'acceptar el passat de Linda i crear una família amb ella.


- Explicar els elements que la relacionen amb el teatre grec ( presència del cor, el corifeu, els personatges de Tirèsies i Cassandra, el destí, …) Acompanyeu les explicacions de fotografies o dibuixos:




·Cor: A la pel·lícula trobem la presència del cor que actúa com a 'narrador' de les tragèdies de Lenny.caracteritzat amb roba i màscares.

·Corifeu: Actúa com a director del cor,s’adreça sovint als personatges.

·Cassandra: Sacerdotessa d'Apol·lo,Cassandra anuncià repetidament la caiguda de Troia,al igual que a la pel·licula apareix anunciant i advertint a Lenny que no faci certes coses.

·Tirèsies: Profeta cec de Tebas,apareix a una breu escena de la pel·licula.






- Feu una crítica cinematogràfica


La pel·lícula té escenes mitologiques, còmiques i eròtiques que fan la trama amena i li dóna un punt interessant que cautiva al espectador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada